Weekendtips: Middelheimpark en Verbeke Foundation!

Ik hou van de combi, natuur-cultuur en ook van wat ruwheid. Vandaag 2 uitstappen die ik je aanraad! De zon zal schijnen, het laatste vakantieweekend (warm dat hoofd rustig weer op). Redenen genoeg om het Middelheimmuseum en/of Verbeke Foundation te bezoeken.

Middelheimmuseum

Het is onze tuin, ons plekje om even te ontsnappen aan de drukte, aan de stad en aan de tijd. Heerlijk met en zonder kinderen. Laat je leiden door de kunst, of ga tennissen aan de tennismuur (kunstwerk van Ann Veronica Janssens), geniet van Rodin of eerder moderne, omstreden kunst (de naakte man, met knoert van een erectie waar een vrolijke fontein ontspringt - vind ik leuk!) en vertrek niet zonder een bezoekje aan het mooiste en lekkerste terras van Antwerpen. Geen grote kaart, maar lekkere taart, wijn met hapjes of lekkere broodjes.

Met kids is het muzzzé spel zeker een aanrader! Spelenderwijs leren over de kunstwerken, kunstenaars en materialen. Er zijn ook vaak (gezins)activiteiten, check de kalender!  Je kan ook in groep, met een gids gaan lopen tussen de beelden!




Verbeke Foundation 

Stond al jaren op de to-do lijst en mogen we schrappen sinds vorig weekend. We besloten niet gewoon te schrappen, maar zeker terug te komen.
Onaf, een beetje ruw, verrassend, verstillend, humoristisch. Mooi ook. Van originele doodskisten over rottende koeien en de energie die overblijft in de resten. De slaapkamer in de endeldarm, het graf dat nog gevuld moet worden, een kerkhof ook (misschien wat luguber), het glazen huis, een stukje autostrade in het bos en patatjes waar muziek uitkomt. Geen Rodin, geen klassieke kunst, maar vernieuwende installaties.

Cultuur, natuur en ecologie komen samen. Het doet je denken, maar het is ook beleven. En ook in het Verbeke Foundation hebben kinderen het goed en is er een leuk terras. Het is speels, onaf en prikkelend, we komen zeker terug met kinderen! 






Comments