Niet mediteren, maar op safari (met kinderen!)

Vroeg uit de veren. Om 6.15 uur hoorden we het busje toekomen voor onze tweedaagse safari in Tsavo East - Kenia  (het grootste park van Kenia, één van de grootste parken ter wereld).
TIP van de dag voor een Afrika reis met baby: een oude Maxi Cosi meenemen! Onze Afrikaanse vrienden keken raar op, ze zullen binnen 10 jaar (als ze daar de autostoel leren kennen) nog eens aan ons denken ;). Maar baby Lou sliep en wij staken ons hoofd uit het dak, haren in de wind, op zoek naar beestjes.


We reden bijna 3 uur voor we aan het park waren, maar de tijd vloog (zelfs met 2 kinderen). Over hobbelige paden en knap aangelegde wegen (werk van de Chinezen), op een gammele ferryboot en door de chaotische drukte in Mombasa. Het mooie landschap, de kleurrijke huizen,  de vervallen krotten, het vuil langs de weg. Groepen kinderen in uniform op blote voeten op weg naar school, koeien en geiten die de weg oversteken. Het is stil in de auto, we laten alles op ons afkomen. Tuur vraagt me om foto's te maken van de 'huizen', hij wil op school laten zien hoe de mensen hier leven. Hij kijkt en verwerkt en Lou slaapt heerlijk verder, zweet parelt op zijn neus. 

En dan rijden we Tsavo East binnen. We hadden een privé safari geboekt, maar kregen die niet...(we zijn in Afrika - hakuna matata). Gelukkig deed baby Lou het geweldig. Toch zou ik opteren voor een privé safari als je met echt jonge kinderen (of baby's) gaat. 

Daar gingen we dan, fotocamera's in de hand. 'EEN OLIFANT' 'KKKIJK!!' en 'WOO-OOW' galmde door het busje! 'Daar nog olifanten' en 'daar ook' en 'ginder nog' klonk het iets later... 
De volgende dag reden we deze machtige grote, rode beesten gewoon voorbij. We zagen er wel duizend (ik overdrijf misschien een heel klein beetje). Familie's, grote kuddes en af en toe een eenzame olifant.




Na de olifanten zagen we struisvogels, we zagen Pumba (het wrattenzwijn) met zijn vriendjes, antilopen, impala's, gazelles, dik-dik (is niet dik, maar dun), hartebeest, elandantilopen, mongoes, een secretarisvogel, arenden en veel andere vogels ... We vielen van de ene verbazing in de andere. Mindfulness op zijn best. Kijken, zoeken, ervaren en genieten van wat zich aandient. 

We verbleven in Voi Lodge. Hoewel de kamers opgefrist mogen worden, was het de beste ervaring ever. In tegenstelling tot recensies die op ik tripadvisor lees, vinden we het personeel supervriendelijk, het eten lekker en correct, de kamers wat verouderd, maar proper. 
Het uitzicht en de sfeer zijn onbetaalbaar en daar kwamen we toch voor?! Er was een drinkplaats waar olifanten, zebra's, buffels en antilopen kwamen. We konden het spel tussen verschillende kuddes olifanten en andere dieren aanschouwen tijdens het eten. We kregen er niet genoeg van. 
We liepen naar beneden door een tunnel en plots stonden we oog in oog met de olifanten. We hoorden ze drinken, slikken, blazen en trompetteren. IN-DRUK-WEKKEND. 


Na de lunch en middagpauze reden we verder. Toen stonden er leeuwen, een nijlpaard, buffels, vechtende olifanten en een fantastisch mooie zonsondergang op het menu. Na een heerlijke nacht werden we getrakteerd op een mooie zonsopgang, snel inpakken en weer weg. Een ander landschap, veel giraffen en jihaa - whoehoe - een jagende leeuw. Giraffen, zebra's en antilopen op de vlucht. We stonden op de eerste rij, grote ogen, open mond. 




In Kenia mag je in tegenstelling tot sommige andere landen niet zelf door de parken rijden. Je hebt je gids dus steeds bij, maar die krijgt tips van andere gidsen waardoor hij je sneller naar 'the place to be' brengt. We komen nog eens terug voor de hyena en het jachtluipaard. Niet mediteren, maar samen op safari!

             

Comments

Popular posts from this blog

Weekendtips: Middelheimpark en Verbeke Foundation!